top of page
NEI coaching

NEI, wat is dat dan?

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Met NEI gaan we op zoek naar de oorsprong van de disbalans die tot de klacht heeft geleid en vervolgens herstellen we de balans. Hierdoor kun je de ballast loslaten en gaat de energie weer stromen. De kracht van NEI is dat je snel tot de kern van het probleem komt. Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. NEI is een zachte en vriendelijke methode en juist daardoor ook heel geschikt voor kinderen. 

NEI is onder andere gebaseerd op principes uit de Oosterse Geneeswijze, psychotherapie, acupunctuur en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). 

D4F89EEC-B8F6-41A4-9068-61ED8BA541FB.jpeg

Uitgangspunt van NEI

NEI gaat ervan uit dat bijna elke klacht (ongewenst gedrag of gevoel maar ook een fysieke klacht) een oorsprong heeft in een onverwerkte emotie. En dat hoeft niks groots of traumatisch te zijn. Het kan ook zijn dat de emotie niet goed is verwerkt omdat de hersenen in onze kindertijd nog niet goed genoeg ontwikkeld waren om een gebeurtenis te "begrijpen" en te verwerken. De onverwerkte emotie blijft als een stoorzender aanwezig er treedt steeds meer op de voorgrond als het getriggerd wordt. Dit zijn de klachten die je ervaart. 

Hoe werk dat dan?

Door middel van het stellen van vragen aan je onderbewuste geheugen, wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. Vervolgens ruimen de we emotionele blokkade op.  Dit doe ik door een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Tijdens de NEI-sessie maak ik gebruik van een biotensor. Dat is een energetisch meetinstrument, een antenne, waarmee de verstoring in je energieveld opgespoord wordt. 

Wil je hierover meer weten?

bottom of page