top of page
Even voorstellen

Ik ben Suzanne Vermeulen. Moeder van 2 tieners (zoon & dochter) en samen met mijn gezin woon ik in Sint-Oedenrode.

Na mijn studie Personeelwetenschappen ben ik in het P&O vak terecht gekomen. Ruim 20 jaar ben ik hierin werkzaam geweest, zowel in het bedrijfsleven als in de gezondheidssector. Maar toch miste ik iets. De 'sprankel' was weg. Vandaar dat ik in 2019 het roer heb omgegooid en ben begonnen aan de opleiding tot Kindercoach. Want wat een mooi vak is dat. Het begeleiden van kinderen. 1 op 1. Luisteren naar hun verhalen, hun behoeftes en hun dromen. En vooral ook: Een kind laten luisteren naar zichzelf. Want hoe doe je dat eigenlijk? En samen ontdekken waar de kracht van het kind zit. En wat er nodig is om weer te gaan stralen. Dat is voor mij de reden om deze overstap te maken. Overigens, ook mijn eigen hoogsensitiviteit speelde een belangrijke rol in deze keuze.

Suzanne Coacht Suzanne Vermeulen

Van P&O naar kindercoach?

Hoewel het een enorme overstap lijkt, van de P&O-wereld naar het coachen van kinderen, zijn er juist veel overeenkomsten. De kinderen van nú zijn de werknemers, vakmensen of managers van de toekomst. En ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om een functie of baan te kiezen, die écht bij je past en bij je talenten en kwaliteiten. Dus hoe mooi is het als kinderen op jonge leeftijd al ervaren: Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? Hoe kan ik die inzetten en ontwikkelen? Wat past bij mij? En daarop uiteindelijk hun keuzes baseren.

 

Zo wist ik zelf als kind al, dat ik 'later' iets met kinderen wilde gaan doen. Toch maakte ik een andere keuze, (waar ik overigens zeker geen spijt van heb: Ik heb veel geleerd, ervaringen opgedaan en veel leuke en fijne mensen ontmoet). Maar ik luisterde niet genoeg naar mijzelf. Gelukkig heb ik 20 jaar later alsnog deze stap gezet, maar hoe mooi zou het zijn als kinderen al vroeg leren om naar zichzelf te luisteren?

Vandaar ook mijn drijfveer: 'Het mooiste wat je kunt worden is jezelf, op je eigen wijze'.

Laten we onze kinderen vooral nog even lekker kind zijn. Maar het is mijn overtuiging en drijfveer dat kinderen met meer zelfvertrouwen en zelfinzicht niet alleen nú lekkerder in hun vel zitten, maar dat we daarmee ook een mooie basis leggen voor later. 

Met mijn brede kennis, achtergrond én intuïtie is wil ik kinderen hierin graag begeleiden.

Mijn opleidingen

  • Psychologie (Propedeuse, Universiteit van Tilburg)

  • Personeelwetenschappen (Master, Universiteit van Tilburg)

  • Kindercoach (Sonnevelt)

  • Energetisch Kindercoach (in opleiding - Lilianders)

  • Vriendenprogramma (Mimosa). Lees meer >

Education concept - books on the desk in
bottom of page